401. El Titànic, el vaixell que no podia naufragar

10 d’abril de 1912. 

De mans d’una gran celebració i fulgor al port de Southampton, Anglaterra, l’RMS Titànic inicia el seu viatge inaugural direcció Nova York. Ben poc s’imaginaven els seus tripulants i tota la gent que els acomiadava que també seria el seu darrer trajecte.

Just quatre dies després de deixar costes britàniques, el vaixell naufraga a només dos terços del viatge, desembocant en una de les pitjors tragèdies marítimes de la història on 1517 persones perdien la vida i milers de mercaderies i objectes de valor incalculable s’enfonsaven a les fredes aigües de l’atlàntic per no ser recuperades mai més.

Però què va ser el Titànic?  Era realment el vaixell dels somnis de tot mariner? Les altes societats Britàniques i molts diaris el catalogaven de “pràcticament inenfonsable” i una meravella de l’alta tecnologia.

Qui el tripulava i què portava a dins? Va ser el destí, la mala sort, la incompetència i negligència dels mariners, o simplement una fatal convinació d’events el que va portar el vaixell al naufragi?

Embarca’t en aquesta trepidant història i descobreix tots els enigmes i anècdotes del vaixell que el cinema ha convertit en llegenda.

Amb Pol Albanell.

Leave a Comment